Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ προς ΔΕΗ: Σεβασμό στην Εργατική Πρωτομαγιά


Αναστάτωση έχει προκληθεί στους συναδέλφους, σχετικά με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς .
     Θα μεταφερθεί ή όχι και για ποιους συναδέλφους;
     Η κωλυσιεργία των στελεχών του Ομίλου ΔΕΗ καθώς και οι Παλινωδίες τους, εκφράζουν το πόσο σέβονται τον προγραμματισμό των συναδέλφων αλλά και τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που αναγνωρίζονται με τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και έχοντας επιπρόσθετα το θράσος να προβάλουν ως επιχείρημα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.
     Με έγγραφό της η ΔΑΝΠΟ διευκρινίζει ότι η αργία της 1ης Μαΐου δεν μεταφέρεται ενώ παράλληλα ο ΔΕΔΔΗΕ με έγγραφό του γνωστοποιεί ότι τα σημεία εξυπηρέτησης πελατών, θα λειτουργήσουν στοιχειωδώς με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό. Ακόμα χειρότερα στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας διαδίδεται στους συναδέλφους ότι τα Καταστήματα Πωλήσεων θα λειτουργήσουν και την Πρωτομαγιά και τη Τρίτη μετά το Πάσχα.
     Από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς κρίνεται, άραγε, το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών; Και ποια θα είναι η οικονομική επιβάρυνση της Επιχείρησης, από αυτήν την άστοχη και αναποτελεσματική ενέργεια;
     Κάποιοι, μάλλον, πιστεύουν ότι η επιστροφή του εργασιακού μεσαίωνα και η περιφρόνηση στους εργατικούς αγώνες, θα ενισχύσουν το προφίλ του τεχνοκράτη.
     Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να σταθεί εμπόδιο σε τέτοιες πρακτικές αναποτελεσματικές και αναχρονιστικές, που προσβάλουν τους εργατικούς αγώνες.
     Καλούμε τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, να παρέμβει ώστε ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να ισχύσει σύμφωνα με το έγγραφο της ΑΝΠΟ, την 1η Μαΐου.

 Γραφείο Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...