Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ,ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ...

Εν αρχή ήν ο στόχος...

Και ο στοχος είναι να μειωθούν οι δαπάνες στο δημόσιο τομέα.Να γίνουν καταργήσεις οργανισμών.Όπου χρειάζεται να γίνουν συγχωνεύσεις και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ είναι πολλοί;
Ωρα για ξεσκαρτάρισμα λοιπόν;
Τα κομματόσκυλα που ως δια μαγείας δεν ξεμένουν ποτέ απο δουλειά,βάζουν ως σύνθημά τους τα "αξιοκρατικά" κριτήρια και αρχίζουν να επιλέγουν τους υπεράριθμους εργαζόμενους.
Ποιοί θα μεταταγούν; Ποιοί θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία (δηλαδή απόλυση); Ποιοί θα είναι οι τυχεροί που θα συνεχίσουν να εργάζονται;
Νάτος πάλι ο κομματικός στρατός..!
Ετοιμος, με σίγουρες και εξασφαλισμένες ψήφους.
Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτή τη φορά,οι ευρισκόμενοι σε "ομηρία" δεν πρόκειται να δώσουν τον ίδιο αγώνα όπως τις άλλες φορές.Τότε ήξεραν οτι κάτι θα κερδίσουν απο την αφισοκόλληση και τα πλαστικά σημαιάκια των κομματικών συγκεντρώσεων.Τώρα γνωρίζουν για τον εκβιασμό της απόλυσης και την καταλήστευση του εισοδήματός τους.
Λένε προσωρινά το "παρόν" για να μη χάσουν τη δουλειά τους.
Στην πραγματικότητα έχουν να κάνουν με τα γνωστά μισητά πρόσωπα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους εργαζόμενους ακόμα και την ύστατη στιγμή.Με τον πιο βρώμικο τρόπο.
Στο μεταξύ,οι κάθε λογής απολυμένοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πλέον.Το μόνο που τους μένει είναι ο αγώνας.
Ο αγώνας του ανθρώπου που βρίσκεται στην εξαθλίωση δεν πρέπει να σταματά ποτέ. Απέναντί τους υπάρχουν μια χούφτα προδότες και τα τσιράκια τους.
Μέ επίσημη πλέον κυβέρνηση την...τρόϊκα,οι 300 της βουλής έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες.Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν…δουλειά γραφείου και τα υπόλοιπα κόμματα αντιπολίτευση.
Αλλοι δίνουν τις εντολές και οι...εκλεγμένοι απο το λαό τις διεκπεραιώνουν με νόμους εκτρώματα,φορολογία στην φορολογία και συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Οπως γνωρίζουμε όλοι, άλλο μισθό παίρνουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι μια εταιρίας που αποφασίζουν για την επιχείρησή τους και άλλο μισθό παίρνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι που υλοποιούν τις εντολές των προϊσταμένων τους.
Η οικονομική κρίση σε μια επιχείρηση έχει σαν αποτέλεσμα τις περικοπές δαπανών,τη συρρίκνωση του προσωπικού με απολύσεις εργαζομένων,ακόμα και την αλλαγή πλεύσης για τη διάσωση της επιχείρησης.
Σε μια πρωτόγνωρη για την Ελλάδα οικονομική κρίση που συνεχώς βαθαίνει αντί να συρρικνώνεται,οι μόνοι που παραμένουν ακέραιοι ως προς τον αριθμό αλλά και τα προνόμια τους είναι οι Ελληνες βουλευτές.
Δεν συζητούν καν τη μείωσή τους σε αριθμό.
Δεν μειώνουν τίποτα απο τα προκλητικά προνόμιά τους.
Δεν καταργούν τον αναίσχυντο νόμο περί βουλευτικής ασυλίας.Μείωση του κράτους δεν διατυμπανίζουν;
Αντί να αποφασίζουν και να διατάσουν για την περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνα πολίτη ας αρχίσουν να δίνουν το παράδειγμα απο τους εαυτούς τους, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των βουλευτών στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Ουτε η “επίσημη κυβέρνηση” της τρόϊκας, αλλά ούτε και ο Ελληνικός λαός πιστεύουν πως χρειάζονται 300 βουλευτές με κάποιους να κάνουν δουλειά γραφείου και να αμοίβονται ως βουλευτές..!

ΠΗΓΗ: http://www.paramagazo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...