Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Αρνητική είναι η κοινή γνώμη στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Σκάι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 72% είναι αρνητικό στην περικοπή του 13ου - 14ου μισθού, όπως αρνητικό είναι το 74% στο πάγωμα των συντάξεων και το 78% στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.
Ωστόσο θετικό εμφανίζεται το 82% των ερωτηθέντων στην επιβολή φόρου στα είδη πολυτελείας, όπως επίσης θετικό είναι το 65% των πολιτών στην επιβολή φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα.Επιπλέον ένας στους δύο λέει ναι στην περικοπή επιδομάτων του Δημοσίου, ενώ το 68% αντιτίθεται στην αύξηση του ΦΠΑ.
Το 78% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι τα μέτρα θα εφαρμοσθούν παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο των κοινωνικών αντιδράσεων, το 62% εκτιμά ως πολύ πιθανό το ξέσπασμα κοινωνικών αντιδράσεων.Μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων εκτιμάται από το 61% όσων ψηφίζουν το κόμμα της Ν.Δ, ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 51% πιστεύει ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή κάτι που πιστεύει και το 90% των ψηφοφόρων της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...