Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

"Η Ενδεχόμενη σκέψη και η επιχειρούμενη αλλαγή του ΚΑΕ 7293 στον κρατικό προϋπολογισμό του 2010 και παράνομη θα είναι και ουσιαστικά καταργεί τις διατάξεις των άρθρων 34 του Ν. 2773/99 και του άρθρου 132 Ν.3655/08.
ΒΑΖΕΙ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ
ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ
Η αναγνωρισμένη ασφαλιστική περιουσία που παραμένει ενσωματωμένη στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ και λειτουργεί ως ασφαλιστικό κεφάλαιο ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ και στην ουσία καταργείται, καθιστώντας το Ασφαλιστικό μας σύστημα προβληματικό και κρατικοδίαιτο.
Η δήθεν επιβολή για περιορισμό των κωδικών στον κρατικό προϋπολογισμό από την «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ» δεν αποτελεί για κανέναν άλλοθι, ώστε να αλλάξει κωδικό και περιγραφή η υποχρέωση του κράτους απέναντι στους συνταξιούχους και εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Απαιτούμε την καθαρή και σύμφωνα με τους νόμους απόλυτη εγγραφή και απεικόνιση της υποχρέωσης του κράτους στον συγκεκριμένο ΚΑΕ
(ΚΑΕ 7293 - Αντιπαροχή έναντι της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ Α.Ε. περιουσίας του ΟΑΠ-ΔΕΗ άρθρο 34 Ν. 2773/99, θα πρέπει να επαναληφθεί με απόλυτη σαφήνεια στον κρατικό προϋπολογισμό).
Η ανοικτή επιστολή της ΓΕΝΟΠ με ημερομηνία 29/9/2009 προς τον πρωθυπουργό με την προτροπή να κάνει τον κόπο να διαβάσει τους νόμου, 2773/99 και 3029/2002 πρέπει να αποτελεί την κόκκινη γραμμή αντιπαράθεσης ρήξης και αντίστασης.
Αφού οι προηγούμενοι δεν διάβαζαν, δεν μας άκουγαν, δεν μας ένιωθαν και μας αδίκησαν παρόλα αυτά όμως αποτύπωσαν σωστά στο άρθρο 132 του Ν.3655/2008 την σχηματισθείσα περιούσια μας.
Ας φροντίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες και φίλα προσκείμενοι παραταξιακοί να μην καταστρατηγηθεί ούτε μία διάταξη από τους προηγούμενους νόμους που προστατεύουν, θωρακίζουν και αναγνωρίζουν την ενσωματωμένη περιουσία του ασφαλιστικού μας Φορέα που παραμένει ενσωματωμένη στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ Α.Ε. και λειτουργεί ως ασφαλιστικό κεφάλαιο.
Να σταθούν απέναντι και σταθερά αντίθετοι σε αυτούς που θα επιχειρήσουν να αλλάξουν και να παραχαράξουν την υποχρέωση αυτή.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτές, αποτελούν και καθιστούν ισχυρή παρακαταθήκη, αλλά και σταθερή αταλάντευτη κληρονομική υποχρέωση στους συνταξιούχους μας και στους σημερινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας.
Εμείς όπως χθες αλλά και σήμερα και αύριο δηλώνουμε παρών σε οποιοδήποτε αγωνιστικό προσκλητήριο".

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ
Λόφτσαλης Παναγιώτης
Κολλάτος (Σάκης) Ευγένιος
(6-11-2009)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...