Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μπουκώρος Χρ.: Στον "αέρα" η έκπτωση 15% που χορηγεί η ΔΕΗ προς τους συνεπείς πελάτες

Ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, σχετικά με την έκπτωση 15% της ΔΕΗ προς τους συνεπείς πελάτες.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέμα: «Στον «αέρα» η έκπτωση 15% που χορηγεί η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες»

 Στον αέρα βρίσκεται η έκπτωση του 15%  που χορηγεί η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της και οι οποίοι εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους.
Σύμφωνα, με δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΗ, η έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος εξαρτάται από το πρόγραμμα εισπράξεων των ληξιπρόθεσμών οφειλών της εταιρείας, διότι ο αριθμός των υπερήμερων οφειλετών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ ο αριθμός των οφειλετών έχει ανέλθει στους 600.000 με τα χρέη τους προς την εταιρεία να φθάνουν τα 800 εκατ. Ευρώ, γεγονός που απειλεί ακόμη και την εκπτωτική πολιτική προς τους συνεπείς πελάτες.
Η ενδεχόμενη διακοπή της συγκεκριμένης έκπτωσης εύλογα προκαλεί αναστάτωση στους δικαιούχους, οι οποίοι αν και πασχίζουν να ανταποκριθούν με συνέπεια στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, δυστυχώς κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός εκπτωτικής πολιτικής, γεγονός που θα επιβαρύνει επιπλέον τον οικονομικό τους προϋπολογισμό.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)      Εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι θα διακοπεί η εκπτωτική πολιτική της του 15% της ΔΕΗ προς τους συνεπείς πελάτες της;

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2018
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...