Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ο «ΝΑΠΟΛΕΩΝ» οδηγεί τη ΔΕΗ στο ΒΑΤΕΡΛΩ της.


ΑΘΗΝΑ 2-2-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο «ΝΑΠΟΛΕΩΝ» ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΗΣ …
  
   Η ΔΕΗ χάνει την μάχη από τα χρέη και τις ανεξόφλητες οφειλές ,οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ καταστρέφουν την παραγωγή και την προμήθεια ενέργειας, ο καταναλωτής δεν εξυπηρετείται όπως θα έπρεπε .  
   Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης επικρατεί στη ΔΕΗ συμπαρασύροντας και τις θυγατρικές της (ΔΕΔΔΗΕ – ΑΔΜΗΕ).
   Έχοντας ως παρακαταθήκη την Συνδικαλιστική του ιδιότητα και τις ιδεολογικές – κομματικές εμμονές του, συμπεριφέρεται με ακραίο Βοναπαρτισμό σχετικά με τον τρόπο Διοίκησης της Επιχείρησης . 
   Ταιριάζει απόλυτα στις πρόσφατες αποφάσεις της Διοίκησης της ΔΕΗ για τις αποχωρήσεις και τις αξιολογήσεις προσωπικού.
   Η οργάνωση της Επιχείρησης και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού είναι θέματα που επηρεάζουν την πορεία της και πρέπει να αντιμετωπίζονται με σχέδιο και όχι πρόχειρα και αποσπασματικά.

    Η ανανέωση – ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού είναι επιτακτική ανάγκη. Αλλά  ο σωστότερος τρόπος είναι οι επιπλέον στοχευμένες προσλήψεις και η κατάργηση της εξωφρενικής ένταξης της ΔΕΗ στο γενικό μνημονιακό μέτρο για όλο τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα 5 αποχωρήσεις - 1 πρόσληψη

    Η απόφαση της Διοίκησης, για την <<οικειοθελή>> αποχώρηση αυτών που έχουν     <<συμπληρώσει>> (όχι πλήρη) τα όρια για συνταξιοδότηση , δεν πείθει κανένα, ότι εξυπηρετεί πρώτιστα το συμφέρον της Επιχείρησης.


Η εξήγηση του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την επιτυχία του μέτρου πρέπει να αναζητηθεί στις Μνημονιακές Δεσμεύσεις  της για  Ομαδικές  Απολύσεις- Αξιολογήσεις και Περικοπές.

Πως αλλιώς θα εξηγήσουν ότι, από την μια καταργούν την εργασιακή μας σχέση, μετατρέποντας την σε αορίστου χρόνου, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης με τον νόμο Κατρούγκαλου και τώρα απαιτούν αποχωρήσεις ορίζοντας άλλα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
   Οικιοθελή αποχώρηση, με το πιστόλι στον κρόταφο, για το όποιος δεν συμμορφωθεί θα απολυθεί αμέσως χωρίς το <<κίνητρο>>,  πάντως δεν το λες.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους είναι Απόλυση από την Πρώτη Φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ.                                                                                                    

   Γιατί άλλωστε, στην σχετική απόφαση φρόντισαν να υπενθυμίσουν τη δυνατότητα της Επιχείρησης μονομερούς  καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας.

   Ταυτόχρονα, η απόφαση της Διοίκησης για την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης των στελεχών και εργαζομένων,  που δίνει την δυνατότητα ανοίγματος  θέσεων ευθύνης χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, , δεν εντάσσεται σε λειτουργία σύγχρονης και δυναμικής εταιρείας αλλά μάλλον εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες.

   Η Βιωσιμότητα της ΔΕΗ περνά και από την σωστή αξιοποίηση του έμπειρου και με μεγάλη τεχνογνωσία  ανθρώπινου δυναμικού με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες και όχι με δήθεν αναβαθμίσεις και παράλληλες μετακινήσεις στελεχών.

   Οι προτεραιότητες, σε αυτήν την πιο δύσκολη αντικειμενικά για την Επιχείρηση εποχή, πρέπει να είναι άλλες και τις έχουμε επανειλημμένως καταθέσει:

      Είναι οι καθοριστικές ενέργειες για την διάσωση της Επιχείρησης από τα μνημονιακά μέτρα  που έχει υπογράψει και υλοποιεί η Κυβέρνηση και τα οποία  την συρρικνώνουν  και  την καθιστούν  μη βιώσιμη.
      Είναι η κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της Επιχείρησης ώστε να παραμείνει πρωταγωνιστής στον χώρο της ενέργειας.
   Πρώτο μας μέλημα είναι το συμφέρον και η διάσωση της Επιχείρησης και των Εργαζομένων,  προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ενότητα και διάλογο……

Διοίκηση – Συνδικάτο - Εργαζόμενοι

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  • Για την διάσωση της ΔΕΗ
  • Για την Εργασία μας
  • Για την αξιοπρέπεια μας
  • Για την ίδια μας την ζωή   

  

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...