Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΔΔΗΕ: Συγχαρητήρια προς τους εργαζόμενους

H Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ συγχαίρει τους εργαζόμενούς της για τον επαγγελματισμό και την τεράστια προσπάθειά τους, που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό τα προβλήματα στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας από την ιστορικά πρωτοφανή σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα από τις 30 Δεκεμβρίου 2016 έως και την 1η Ιανουαρίου 2017 και από τις 6 Ιανουαρίου 2017 έως τις 10 Ιανουαρίου 2017. 
Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκαν πυρετωδώς, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της υψηλής ζήτησης (αυξημένων φορτίων) λόγω των εορτών και της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα την έγκαιρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τις περιοχές εκείνες όπου τα συνεργεία δεν είχαν πρόσβαση λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο χιονιάς στο οδικό δίκτυο, όπως για παράδειγμα στην Αλόννησο, στη Σκόπελο και στην Κύμη. 
Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ να έρθει αντιμέτωπο με πολύ μεγάλο αριθμό βλαβών πανελλαδικά στο Δίκτυο της Μέσης και της Χαμηλής Τάσης. Συγκεκριμένα για τις δύο εορταστικές περιόδους της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ο συνολικός αριθμός των βλαβών στη Χαμηλή Τάση έφθασε τις 5.850, ενώ στη Μέση Τάση τις 1.390. Σημειώνεται ότι κάθε μια βλάβη στο Δίκτυο της Μέσης Τάσης, επηρεάζει πολλές εκατοντάδες καταναλωτών. 
Το έργο αποκατάστασης των βλαβών κατέστη ακόμη πιο δύσκολο κάτω από τις συνθήκες πολύ υψηλής ζήτησης που επικράτησαν λόγω των εορτών αλλά και της αυξημένης χρήσης ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, για την εορταστική περίοδο των Θεοφανείων, τα φορτία ήταν αυξημένα έως και 20% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ, ειδικά για την περιοχή της Αττικής, τα φορτία έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας. 
Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς συγκυρίας, οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, αψηφώντας τα ακραία καιρικά φαινόμενα και με κύριο γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση της ομαλής ηλεκτροδότησης όλων των καταναλωτών, επέδειξαν την αφοσίωση και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που τους διέπει. 
Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, χωρίς ρεύμα, λόγω των προβλημάτων στο Δίκτυο από την κακοκαιρία και τη συνεπαγόμενη αδυναμία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ σε σημεία βλαβών εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων στα οδικά δίκτυα των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από το χιονιά, παραμένουν το νότιο τμήμα της Σκοπέλου και το βόρειο-ανατολικό τμήμα της Αλοννήσου, καθώς πριν από λίγο ηλεκτροδοτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών και στα δύο νησιά, όπως επίσης και τα χωριά Κάτω Κουρούνι, τμήματα των χωριών Πετισούνας και Μισόκαμπου στην περιοχή της Κύμης και τα χωριά Κούτουρλα, Μετόχι, Παραλία Μετοχίου και Χιλιαδού, που βρίσκονται μετά τη Στενή Δίρφυος στην Εύβοια. 
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2017                                                         Από το Γραφείο Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...