Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Νικολόπουλος Ν.: Η ΔΕΗ θα πληρώσει 2.300.000 ευρώ σε σύμβουλο για να πουλήσει πελάτες της σε ανταγωνιστές;

Ερώτηση κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Ν.Νικολόπουλος, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος καλείται να προετοιμάσει το project δημιουργίας εταιρειών προμήθειας που θα διαθέσει η ΔΕΗ σε ανταγωνιστές και σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο σύμβουλος θα αμειφθεί με το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά η ερώτηση:
Αρ.Πρ.:2107/19.12.2016
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Την έντονη αντίδραση και αγανάκτηση εκατοντάδων πολιτών προκάλεσε η ανάρτηση στο ειδησεογραφικό site http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/, με τίτλο “ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! Η ΔΕΗ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 2.300.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ !!!”.
Συγκεκριμένα αναφέρει (http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/12/2300000.html?m=1) :
“Στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος καλείται να προετοιμάσει το project δημιουργίας εταιρειών προμήθειας που θα διαθέσει η ΔΕΗ σε ανταγωνιστές προχωρά η διοίκηση της εταιρείας. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο σύμβουλος θα αμειφθεί με πόσο 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι η δημιουργία εταιρειών προμήθειας με πελατολόγιο της ΔΕΗ οι οποίες θα διατεθούν σε ανταγωνιστές προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο αγοράς της ΔΕΚΟ αποτελεί πρόταση που έχει παρουσιαστεί από την διοίκηση της ΔΕΗ ως εναλλακτική των δημοπρασιών τύπου ΝΟΜΕ που βρίσκονται σε ισχύ βάσει των μνημονιακών υποχρεώσεων.
 
Ωστόσο τα σχέδια της ΔΕΗ μέχρι στιγμής προσκρούουν στην διστακτικότητα των πιθανών ενδιαφερόμενων ιδιωτικών εταιρειών προμήθειας οι οποίες αναμένουν να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες του σχεδίου, καθώς επίσης και οι ασφαλιστικές δικλείδες που θα υπάρξουν ώστε αφενός μεν το πελατολόγιο να παραμένει στις εταιρείες αυτές και αφετέρου οι εταιρείες αυτές να μη "φορτωθούν" με επισφάλειες της ΔΕΗ”.
Κατόπιν των ανωτέρω , όπως αυτά δημοσιεύτηκαν τόσο σtο “capital.gr” όσο και στο “http://kinima-ypervasi.blogspot.gr” , ερωτάσθε :
1. Επιβεβαιώνετε τα όσα αναφέρουν τα δυο site;
2. Αληθεύει το γεγονός, ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα αμειφθεί με το πόσο 2,3 εκατομμυρίων ευρώ;
 
Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...