Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Οι συνάδελφοι στο Ασφαλιστικό δεν είναι Β΄ κατηγορίας

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
     
Στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα βουλιάζουν καθημερινώς οι αποσπασμένοι στους ασφαλιστικούς φορείς, συνάδελφοι.  Μετά τα θετικά βήματα ως προς την αξιολόγησή τους, εμφανίζονται φαινόμενα άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ, αβεβαιότητα ως προς τον τόπο και το αντικείμενο εργασίας τους έως και περιπτώσεις που οι συνάδελφοι αυτοί εργάζονται σε κτήρια με επικίνδυνες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.
     Παρ’ ότι λοιπόν, οι εργαζόμενοι του Ομίλου συμμετέχουν σε Περιοδικό Ιατρικό Έλεγχο, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στους Ασφαλιστικούς φορείς έχουν αποκλεισθεί με διάφορα προσχήματα. Έτσι ούτε ατομικός ιατρικός φάκελος τηρείται, ούτε φυσικά και βεβαίωση καταλληλότητας μπορεί να εκδοθεί.
     Επίσης, επανειλημμένα, παρατηρούνται προσπάθειες  από τις ΔΥΠΕ μετακίνησης των συναδέλφων σε άλλες μονάδες.  Το Πολυϊατρείο στον Πειραιά σταματά τη λειτουργία του και αν δεν μετακινηθούν οι συνάδελφοι στα Πολυϊατρεία της Αθήνας θα τους μετακινήσουν σε άλλες μονάδες των ΔΥΠΕ.  Προσπάθειες επίσης μετακίνησης συναδέλφων λαμβάνουν χώρα και στο Πολυϊατρείο της Γ΄ Σεπτεμβρίου.
     Έως και η αντιμετώπιση της επικινδυνότητας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στο κτήριο της Μυλλέρου έχει εμπλακεί στο λαβύρινθο της γραφειοκρατίας μεταξύ ΔΕΗ και Ασφαλιστικών φορέων.
     Οι αποσπασμένοι συνάδελφοι στους Ασφαλιστικούς φορείς είναι συνάδελφοι και πρέπει να τυχαίνουν ίσης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον Όμιλο, οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να είναι σεβαστές και να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας.  Δεν είναι εργαζόμενοι ξεχασμένοι, έρμαια των ελλείψεων ή των προχειροτήτων των Ασφαλιστικών φορέων.
     Καλούμε για άλλη μια φορά τη ΔΕΗ, να προχωρήσει άμεσα στην συνολική μελέτη του θέματος και έως τότε να αποφευχθούν κινήσεις που ενισχύουν την ανασφάλεια των συναδέλφων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...