Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τα μέτρα ψηφίστηκαν από 153 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


Η μαραθώνια και ίσως πιο επεισοδιακή συνεδρίαση Ολομέλειας Βουλής της Μεταπολίτευσης ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση του «Μνημονίου 3» από  153 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα ψήφισαν 299 βουλευτές, από τους οποίους 153 είπαν «ναι» (126 από τη ΝΔ και 27 από το ΠΑΣΟΚ), 128 «όχι» και 18 «παρών». Από τη διαδικασία απείχε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
«Παρών» δήλωσε ο Γιώργος Κασαπίδης της ΝΔ - Τον διέγραψε ο Σαμαράς
Μια διαρροή μετρά η ΝΔ, της οποίας ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης δήλωσε «παρών». Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τον έθεσε αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.
Εξι διαρροές μετρά το ΠΑΣΟΚ - Διεγράφησαν άμεσα από τον Βενιζέλο
Το ΠΑΣΟΚ μετρά έξι διαρροές. Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισαν οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής, «παρών» η Αντζελα Γκερέκου, ο Μάρκος Μπόλαρης, κάτι το οποίο ο ίδιος είχε προαναγγείλει, αλλά και ο Γιάννης Κουτσούκος. Οι πέντε αυτοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Κώστας Σκανδαλίδης που απείχε από τη διαδικασία διεγράφησαν αυτόματα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Πάντως ο κ. Βενιζέλος έως και την τελευταία στιγμή, λίγα λεπτά πριν την ψηφοφορία δηλαδή, προσπαθούσε να περιορίσει τις απώλειες συνομιλώντας στο γραφείο του με τους βουλευτές που προέβαλαν ενστάσεις.
Οσον αφορά τον κ. Σκανδαλίδη, ήδη από το πρωί κυκλοφορούσαν πληροφορίες ότι είχε καταλήξει να μην ψηφίσει τα μέτρα και ότι δεν θα πήγαινε στην ψηφοφορία. Μάλιστα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση. Σε αυτή ανέφερε, παράλληλα, ότι  θα ψηφίσει «ναι» επί της γενικής αρχής του Προϋπολογισμού «καθώς συνιστά πολιτική ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση».
Ο κ. Κουτσούκος άπό την πλευρά του εξερχόμενος της Βουλής, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη στάση που επέλεξε να κρατήσει στην ψηφοφορία είπε πως ψήφισε με βάση τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.  
«Παρών» η ΔΗΜΑΡ με εξαίρεση τους Βουδούρη και Μουτσινά που καταψήφισαν
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών» με εξαίρεση τους βουλευτές του κόμματος Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά οι οποίοι καταψήφισαν. Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης δεν προχώρησε στη διαγραφή τους ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις του και σε ποιες κινήσεις θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε σχέση με τους δύο αυτούς βουλευτές.
Οι δύο βουλευτές εξέδωσαν και ανακοίνωση στην οποία εξηγούσαν τους λόγους που τους οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση, ενώ ο κ. Βουδούρης έκανε και δηλώσεις εξερχόμενος από τη Βουλή, τονίζοντας πως «η σημερινή ψηφοφορία ήταν ένα σημαντικό μήνυμα στην κυβέρνηση» και ότι πρέπει αυτή να καταλάβει ότι «δεν ακολουθεί το σωστό δρόμο».


Πηγή: Τα μέτρα ψηφίστηκαν από 153 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/75583#ixzz2BbmZQTF6
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...