Η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και οι άξονες Υγεία – δαπάνες και συντάξεις συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της τρόικας με το υπουργείο Εργασίας.
Οι αντιπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας με την αιτιολογία ότι υπάρχει στασιμότητα στις επιχειρήσεις, ενώ το υπουργείο δείχνει από την πλευρά του ότι επιμένει στις επιχειρησιακές συμβάσεις, μελετώντας μέτρα ενίσχυσής τους, όπως η ίδρυση επιχειρησιακών σωματείων κ.ά.
Αναφορικά με τις δαπάνες στην Υγεία οι εκπρόσωποι επέμειναν στη μείωση των γιατρών του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας, αλλά και των αμοιβών τους και σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο οι απασχολούμενοι γιατροί θα μειωθούν κατά 11.000 και οι αμοιβές τους θα κυμαίνονται από 900 έως 2.800 ευρώ.
Έντονη συζήτηση υπήρξε και για τις συντάξεις με το ενδιαφέρον τον εκπροσώπων να επικεντρώνεται στη μείωση των Επικουρικών, με βάση τις αναλογιστικές μελέτες με νέα -ενιαία για τις χώρες της Ε27- χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να περιοριστεί κάτω από το 2,5% του ΑΕΠ η αύξηση της δαπάνης για τα ασφαλιστικά ταμεία και γι’ αυτό δεν τίθεται, σύμφωνα με τον ίδιο, θέμα νέου ασφαλιστικού.
Ο κ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα για τα ΒΑΕ και το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας και τόνισε ότι δεν αμφισβητήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία του 2011 για τα Ταμεία στο σύνολο του συστήματος παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.
ΠΗΓΗ:topontiki
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου