Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Αριστερή διαχείρηση με βουτιά στο κενό

Αθήνα 2/11/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
Σωρεία προβλημάτων εμφανίζονται στον ΔΕΔΔΗΕ και παράλληλα αδυναμία αντιμετώπισής τους.
  Προβλήματα, που συσσωρεύονται λόγω της μη έγκαιρης και αποτελεσματικής επίλυσής τους και θέτουν σε κίνδυνο τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλεια των εργαζομένων, ακόμα και την εξασφάλιση της αδιάλειπτης ηλεκτροδότησης της χώρας.
Σε όλα τα επίπεδα, η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων!
  Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του ΔΕΔΔΗΕ, με χαρακτηριστική την τεράστια έλλειψη υλικών και την ατελή συντήρηση των δικτύων.
  Αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ελληνικής οικονομίας με την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει προς τρίτους.
  Αδυνατεί να προασπίσει τα συμφέροντα του ΔΕΔΔΗΕ, όταν δεν έχει διεκδικήσει αποτελεσματικά τα τέλη χρήσης δικτύου που της χρωστάνε.
  Αδυνατεί να εξασφαλίσει συνθήκες ασφαλούς εργασίας των εργαζομένων όταν  τα εργατικά ατυχήματα  πολλαπλασιάζονται.
  Αδυνατεί να διοικήσει τον ΔΕΔΔΗΕ εντός του υφιστάμενου νομοθετικού μισθολογικού πλαισίου και βέβαια αδυνατεί να επιτύχει μεταβολές αυτού προς το ευνοϊκότερο.
  Η μη αποτελεσματική παρακολούθηση του μισθολογικού κόστους όπως ορίζει ο Νόμος, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται συσσωρευμένες υπερβάσεις, για τις οποίες μοναδική υπεύθυνη είναι η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, είναι ενδεικτική της αδυναμίας και της αναποτελεσματικότητάς της.
  Αλλά δυστυχώς η μοναδική προσπάθεια που έχει καταβληθεί είναι προσανατολισμένη στη δημιουργία «φιλικά προσκείμενου» προς την Κυβέρνηση, στελεχιακού δυναμικού, με τη συνεχή επεξεργασία-τροποποίηση-επέκταση της οργανωτικής του δομής.
  Η «πρώτη φορά αριστερή» Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, μεταφέρει το λογαριασμό στην Ελληνική κοινωνία, στους καταναλωτές και τους εργαζόμενους.
Τα αρμόδια Υπουργεία εθελοτυφλούν, βυθίζοντας ακόμα πιο γρήγορα στο τέλμα τον ΔΕΔΔΗΕ.
Η λύση είναι μία και για αυτήν αγωνιζόμαστε
Ήπια προσαρμογή στο Νόμο με έλεγχο ουσιαστικό αλλά όχι εις βάρος της λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ , εις βάρος των καταναλωτών και εις βάρος των εργαζομένων.
  Προβάλει επιτακτικά πλέον η ανάγκη εξαίρεσης των δαπανών που επιβάλλονται από τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ, από το μισθολογικό κόστος.
  Η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και δηλώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δε θα ανεχτεί την υιοθέτηση αντεργατικών και καθεστωτικών πρακτικών, καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.


                                                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...