Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Απάντηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη ΔΕΗ

Σχετικά με το δελτίο τύπου της ΔΕΗ για τη διακοπή της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας, θα πρέπει να υπογραμμισθούν τα εξής:
Η χθεσινή κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των πρωτοβαθμίων συλλόγων-μελών τηςεκφράζει θεσμικά  το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ ενάντια στην προοπτική διάλυσης και κατακερματισμού και σε καμία περίπτωση δεν ήταν «ομάδα συνδικαλιστών», όπως χαρακτηρίζεται από τη διοίκηση της ΔΕΗ σε μια προσπάθεια απαξίωσης. Αντιθέτως, θα περιμέναμε από τη διοίκηση της επιχείρησης να δείχνει τον προσήκοντα σεβασμό στο θεσμικό ρόλο των συνδικάτων , τον  οποίο άλλωστε υπηρέτησε ο νυν πρόεδρος της εταιρίας.
Ο κος Πρόεδρος όταν κάνει λόγο για «αντιθεσμικές πρακτικές» χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικός και να ανατρέξει στο προσωπικό του αρχείο για να αναγνωρίσει τον εαυτό του σε πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις τις όποιες ο ίδιος εμπνεύστηκε και υλοποίησε. Αν , ωστόσο, δεν τις έχει στο αρχείο του, είμαστε πρόθυμοι να του στείλουμε το ανάλογο υλικό.
Σε κάθε περίπτωση ο τίτλος του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τίτλος τιμής και αγώνων, θα ακολουθεί πάντα τον κο Παναγιωτάκη όσο και εάν ο ίδιος θέλει να τον αποτινάξει , τώρα που η κυβέρνησή του αλλάζει ρότα και ο ίδιος ενεργεί με τρόπο που ευνοεί «συμφέροντα»…
Κατανοούμε απόλυτα τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει καθώς ο ίδιος παραπαίει ανάμεσα στους ρόλους και τις ιδιότητες του Προέδρου και ΔΝΣ της ΔΕΗ, του πρώην Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, του κομματικού στελέχους και του ανθρώπου της αγοράς.
Σε ότι αφορά τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τα θέματα της ελληνικής αγοράς Η/Ε, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαχρονικά έχει σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις , ψηφισμένες μέσα από τα Συνέδριά της οι οποίες είναι ενάντια σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΗ, όπως και ο ίδιος ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μας ενέπνευσε και μας εκπαίδευσε κατά την πολυετή θητεία του στο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνεπώς, χρειάζεται να του υπενθυμίσουμε ότι μέθοδοι τύπου «Γκαίμπελς» είναι καταδικασμένες από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ.
Τέλος, θα καλέσουμε για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο της ΔΕΗ να μη συνδέσει το όνομά του με τον κατακερματισμό του Ομίλου ΔΕΗ γιατί η ιστορία θα γράψει το όνομά του με μελανά γράμματα και ταυτόχρονα θα καταδικαστεί στη συνείδηση των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ ως «πρόεδρος ειδικού σκοπού και αποστολής» εκποίησης του Ομίλου ΔΕΗ.
Και κάτι ακόμα:
Ο λαός μας λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...