Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΔΕΗ: Πιστοποίηση του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης του Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης της ΔΕΗ,  σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22301:2012.
 Η πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από επιθεώρηση ανεξάρτητου φορέα, υπό την επί τόπου παρακολούθηση αξιολογητή του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ). Η πιστοποίηση της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης με το Πρότυπο ISO 22301:2012 αποτελεί την πρώτη πιστοποίηση επιχειρησιακής μονάδας της ΔΕΗ ΑΕ και μία από τις λίγες της χώρας.
Στελέχη της Διεύθυνσης Κεντρικής Υποστήριξης Ορυχείων της ΔΕΗ, σε συνεργασία με στελέχη του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης,  εκπόνησαν τη Μελέτη Ανάλυσης των Επιχειρησιακών Επιπτώσεων και το Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας των Ορυχείων. Η ανάπτυξη και η εφαρμογή του Συστήματος έγινε αποκλειστικά και μόνο από τα ανωτέρω στελέχη,  χωρίς τη χρήση εξωτερικών συμβούλων, παρά του καινοτόμου και σύνθετου χαρακτήρα του αντικειμένου, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά στην πράξη, την άριστη κατάρτιση και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Με την εν λόγω πιστοποίηση αποδεικνύεται έμπρακτα το πραγματικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον της ΔΕΗ απέναντι στους πελάτες  της και η δέσμευσή της για τη συνεχή και απρόσκοπτη παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε αυτούς. Μέσω της εφαρμογής του Συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας διασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων δραστηριοτήτων των Ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου, καθώς και της τροφοδοσίας με λιγνίτη των ΑΗΣ Μεγαλόπολης. Με την πιστοποίηση τα Ορυχεία θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε έκτακτες καταστάσεις και απρόβλεπτα γεγονότα, πράττοντας ό,τι ενδείκνυται ανά περίπτωση.
Με τη νέα πιστοποίηση το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της χώρας, η οποία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα διεθνή Πρότυπα ISO 22301:2012 (Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας) και OHSAS 18001/ΕΛΟΤ 1801 (Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...