Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ερώτηση του Βουλευτή Κοζάνης ΑΝΕΛ Κάτανα Χ. για τις ελλείψεις προσωπικού στη ΔΕΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Θέμα: Μεγάλες ελλείψεις τακτικού προσωπικού στη Δ.Ε.Η Α.Ε
                                                         
Κύριε Υπουργέ,

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε τακτικό προσωπικό στη Δ.Ε.Η και πιο συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πωλήσεων όπως φαίνεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε  ο Πανελλαδικός Σύλλογος Υπαλλήλων ΔΕΗ (ΠΑ.Σ.ΥΠ/ΔΕΗ).

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑ.Σ.ΥΠ/ΔΕΗ  αναφέρει ότι η έλλειψη  τακτικού προσωπικού στη Διεύθυνση Πωλήσεων ξεπερνά αυτή τη στιγμή το 15%. Χαρακτηριστικά αναφέρει περιπτώσεις καταστημάτων, τα οποία λειτουργούν με λιγότερο από τρία άτομα  τακτικό προσωπικό, όπως είναι το κατάστημα της Κομοτηνής όπου με ένα μόνο άτομο καλείται να εξυπηρετήσει τους δεκάδες χιλιάδες πελάτες της επιχείρησης στο νομό Ροδόπης. Επίσης οργανικές θέσεις προϊσταμένων καταστημάτων, παραμένουν κενές για μεγάλα χρονικά διαστήματα όπως για παράδειγμα στο Ναύπλιο, στον Πύργο, στον Αγ. Δημήτριο κ.α.

Ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι οι μεγάλες ουρές των καταναλωτών στα καταστήματα, αλλά και η μη βέλτιστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες της επιχείρησης.

Η Δ.Ε.Η ως γνωστό δεν επιδοτείται από το Κράτος αλλά μόνη της εξασφαλίζει τα απαιτούμενα κεφάλαια λειτουργίας της, άρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με τακτικό προσωπικό και να οδηγήσει την επιχείρηση σε νέες βάσεις ανάπτυξης.

 Ερωτάσθε:

1)  Υπάρχει σχεδιασμός  της ΔΕΗ ΑΕ για την κάλυψη των προαναφερόμενων ελλείψεων σε προσωπικό;
2)    Εάν ναι, σκοπεύει να προβεί άμεσα σε νέες προσλήψεις τακτικού προσωπικού για τα Καταστήματα Πωλήσεων,  οι οποίες θα καλύψουν τις απαιτούμενες ανάγκες;

                                                           Ο   ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
                                                                        ΧΑΡΙΣΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ          

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Νέος Υπουργός ΠΑΠΕΝ ο Π.Σκουρλέτης

Ο Π. Σκουρλέτης αναλαμβάνει Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε αντικατάσταση του Π. Λαφαζάνη.
Ο Π. Σκουρλέτης γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου 1962. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο ΠειραιώςΔιετέλεσε στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού. Το 1990 εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Για πολλά χρόνια συνεργάστηκε στενά με τον Αλέκο Αλαβάνο. Από το 2009 διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ανέλαβε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΔΕΗ: Νέα Γενική Διευθύντρια Ορυχείων

Η ΔΕΗ Α.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον ορισμό της κας Όλγας Κουρίδου στη θέση της Γενικής Διευθύντριας Ορυχείων. 

Η κα Κουρίδου διαθέτει μοναδική 25ετή εμπειρία σε θέματα διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας των Ορυχείων, καθώς από το 1985 έως το 2010 κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης στα Ορυχεία του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Από το 2010 έως το 2014 ήταν η πρώτη γυναίκα Διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, της μεγαλύτερης Επιχειρησιακής μονάδας της ΔΕΗ. Από το 2014 έως και τον ορισμό της στη θέση Γενικής Διευθύντριας, ήταν Ειδικό Στέλεχος στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Επιχείρησης με αντικείμενο την παρακολούθηση θεμάτων Ορυχείων και Σταθμών Παραγωγής. 

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων -­‐ Μεταλλουργός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, ενώ την πορεία της έχει διακρίνει και η έντονη κοινωνική δραστηριότητα που έχει η ίδια αναπτύξει στις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας. 

Σχετικά με την ανάθεση καθηκόντων στη νέα Γενική Διευθύντρια Ορυχείων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κος Μανόλης Παναγιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή Ορυχείων κο Παναγιώτη Νικολακάκο για την πάνω από τέσσερις δεκαετίες αδιάκοπη προσφορά και υπηρεσία του στην επιχείρησή 
μας. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αναθέσαμε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή σε μια γυναίκα. Η νέα Γενική Διευθύντρια Ορυχείων, η κα Όλγα Κουρίδου, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η επιχείρηση διαθέτει εξαιρετικά στελέχη και μάλιστα μοναδικής εμπειρίας για τη χώρα μας και όχι μόνο. Τέτοια στελέχη, χάρη στην επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη τους μέσα στις εταιρικές δομές και δραστηριότητες της ΔΕΗ, είναι σε θέση να συνδιαμορφώσουν και να ηγηθούν της προσπάθειας μας για τη δημιουργία μιας ΔΕΗ, ακόμα πιο ανταγωνιστικής και περιβαλλοντικά υπεύθυνης όπως επιτάσσουν οι κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και έχει ανάγκη η κοινωνία. Ο λιγνίτης – το εθνικό μας καύσιμο – είναι αυτό που με την κατάλληλη διαχείριση θα δώσει μια ουσιαστική ώθηση ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα 
στη ΔΕΗ”. 

Σημείωση προς τους Συντάκτες : 

• Τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη εξασφαλίζουν το σημαντικότερο για την ελληνική οικονομία ενεργειακό καύσιμο, το λιγνίτη, στον οποίο βασίστηκε ο εξηλεκτρισμός της χώρας μας από τη στιγμή της ίδρυσης της Επιχείρησης. 
• Ο λιγνίτης βρίσκεται σε αφθονία στο υπέδαφος της Ελλάδας. Η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση σε παραγωγή λιγνίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την έκτη θέση παγκοσμίως. 
• Με βάση τα συνολικά αποθέματα και τον προγραμματιζόμενο ρυθμό κατανάλωσης στο μέλλον, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα οι υπάρχουσες ποσότητες λιγνίτη επαρκούν για τα επόμενα 45 χρόνια. 
 


Αθήνα 12.7.2015                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΗ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Δ.Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε.

Όλα τα θέματα που αφορούν στον Όμιλο ΔΕΗ, ιδιαίτερα υπό τις κρίσιμες συνθήκες που διανύουμε, συζήτησε το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ Εμμανουήλ Παναγιωτάκη.
Ειδικότερα, το θέμα της εισπραξιμότητας και των εσόδων σε συνθήκες τραπεζικής αργίας και capital control δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις υποχρεώσεις της επιχείρησης. Παρ΄όλα αυτά η Επιχείρηση ,βασιζόμενη στην υπευθυνότητα και το ζήλο των εργαζομένων της, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη τροφοδοσία των καταναλωτών ενώ είναι ευνόητο ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές παροχών λογω των προβλημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στα νοικοκυριά.
Σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα για τις ανελαστικές υποχρεώσεις της Επιχείρησης όπως η μισθοδοσία, οι υποχρεώσεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, η εξυπηρέτηση δανείων , οι πληρωμές σε ΑΔΜΗΕ, ΛΑΓΗΕ κλπ.
Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η ετοιμότητα της Επιχείρησης για την έναρξη κατασκευής της μονάδας Πτολεμαϊδα V, η υλοποίηση της οποίας συνδέεται απόλυτα με την ομαλή πορεία της Ελληνικής οικονομίας ενώ το ποσό της προκαταβολής προς τον ανάδοχο εντάσσεται στις ανελαστικές δαπάνες της Εταιρίας και άρα είναι απόλυτα εξασφαλισμένο όπως επίσης και το σύνολο της χρηματοδότησης.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των προσλήψεων για τις οποίες είναι δεδομένο ότι ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ενώ είναι κοινή πεποίθηση η ανάγκη προκήρυξης νέου διαγωνισμού εντός του 2015 με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση πρόκειται να νομοθετήσει (όπως δεσμεύτηκε ο αρμόδιος υπουργός Γ.Κατρούγκαλος) ώστε η ΔΕΗ να εξαιρεθεί από την απαγόρευση του «5 προς 1».
Ακόμα, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ολοκλήρωση της νέας Συλλογικής Σύμβασης από 1.9.2015 και συνεπώς η πλήρης εφαρμογή της νέας ΕΣΣΕ 2015-2017.
Ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τη Διοίκηση της Εταιρίας συμφωνήθηκε η προοπτική ίδρυσης ανεξάρτητου (από ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ) φορέα ασφάλισης υγείας Ομίλου ΔΕΗ ,μέσω του οποίου θα παρέχεται σε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους των εταιριών του Ομίλου και στα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Για το θέμα αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σχετική μελέτη της ΓΔΑΝΠΟ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , τα Σωματεία –Μέλη της (που υπέγραψαν τη Σύμβαση), κυρίως όμως οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις ανάγκες που υπάρχουν θα ανταποκριθούν άμεσα στην έκκληση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης , μετά και τη συνάντηση του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με στελέχη του αρμόδιου υπουργείου.
10/7/2015
Γραφείο Τύπου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην υπηρεσία των καταναλωτών

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, εργάζονται με υπευθυνότητα και με ζήλο ώστε στις παρούσες συνθήκες να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πρόσβαση των καταναλωτών στο βασικό αγαθό της ενέργειας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι του Ομίλου θα υποστηρίξουν ,στο μέτρο του δυνατού, κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Ομίλου ΔΕΗ για την ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν ενώ είναι ευνόητο ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές παροχών λογω των προβλημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στα νοικοκυριά.
Ελπίζουμε η απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος να είναι η ενδεδειγμένη. Άλλωστε είναι μια δημοκρατική διαδικασία στην οποία καλείται να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός.
Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας χωρίς νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μνημόνια. Μια Ευρώπη της Ανάπτυξης και της Ευημερίας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Εκδόθηκε η άδεια δόμησης για την «Πτολεμαΐδα V»

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίησή της για την έκδοση της άδειας δόμησης της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα V, μιας σημαντικής επένδυσης όχι μόνον για τη ΔΕΗ αλλά και για την Εθνική Οικονομία. Ταυτόχρονα, για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η σημερινή εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της Ομοσπονδίας για την υλοποίηση της μεγάλης αυτής επένδυσης που κινδύνεψε αρκετές φορές να ακυρωθεί.
Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συγχαίρει τις υπηρεσίες του δήμου Εορδαίας αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας καθώς και όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους στη ΔΜΚΘ ΔΕΗ που εργάστηκαν συστηματικά για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
Η κατασκευή της νέας μονάδας είναι έργο αποφασιστικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας αλλά και για την πορεία της ίδιας της ΔΕΗ.
Με την επένδυση για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», προϋπολογιζόμενου κόστους 1,3 δισ. ευρώ , επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ο ρόλος της ΔΕΗ ως ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στη χώρα μας.
Είναι αντιληπτό ότι η νέα επένδυση της ΔΕΗ ΑΕ μπορεί να ενισχύσει αποφασιστικά την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας αλλά η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της μεγάλης επένδυσης συναρτάται άμεσα με τη θετική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας και σ΄αυτό πρέπει να συμβάλουν ΟΛΟΙ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...